Milyen elvárásokat támasszunk az újszülött babakocsival szemben?

Egy újszülött érkezése előtt mindenki tele van izgalmakkal, várakozásokkal, kételyekkel. Szeretnénk mindent a legjobban csinálni, és a babázáshoz szükséges felszereléseket lehetőleg praktikussági szempontok mentén kiválasztani.

Amire biztosan szükségünk lesz, egy újszülött babakocsi. Na de milyen elvárásoknak feleljen meg a babakocsi? Elsősorban legyen könnyű, hiszen nem mindegy, hogy mekkora súlyt emelgetünk, amikor az autóba tesszük be, vagy lépcsőn kell felvinnünk. Ennek a kritériumnak az alumíniumvázas babakocsi felel meg leginkább. A bolygósítható első kerekeknek akkor vesszük hasznát, amikor kis ívben szeretnénk megfordítani a babakocsit, emellett nagy előnye, hogy könnyebben irányítható a kocsi. A gumikerék és a lengéscsillapító rendszer felfogja az út egyenetlenségéből eredő rázkódásokat. Emellett nagy előny, ha olyan biztonsági elemekkel is felszerelt az újszülött babakocsi, mint a kiesésgátló keret és az összecsukódást gátló rendszer.

Amennyiben rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal álmaink újszülött babakocsija, vegyük meg bátran, rosszul nem járhatunk!